Novosti

Trenutna lokacija: Naslovnica » Novosti » QP coaching - razvoj kompetencija

QP coaching - razvoj kompetencija

QP coaching - razvoj kompetencija

Novosti, Objavljeno: 26.07.2016.

Uloga Odgovorne osobe za puštanje serije lijeka u promet (Qualified Person - QP) od iznimne je važnosti za farmaceutsku tvrtku s jedne, ali i za sigurnost korisnika lijekova s druge strane. U cijelom ciklusu realizacije serije lijeka upravo je Odgovorna osoba zadnja kontrolna točka koja će uvidom u cjelokupnu dokumentaciju i provjerom zapisa donijeti konačnu odluku o puštanju ili odbijanju serije lijeka za promet.

Ovako odgovorna uloga traži iznimno poznavanje primjenjive farmaceutske i druge regulative, ali i drugih područja, kako što su tehnologija, farmakologija, analitika i stabilnost lijekova, a što je u današnje vrijeme globaliziranog lanca opskrbe, velikog broja proizvoda i čestih promjena u regulativi prilično velik i sve teže dostižan izazov. Uz sve to, Odgovorne osobe vrlo su često izložene velikom stresu i pritisku posla što zasigurno nepovoljno utječe na sposobnost racionalne, odgovorne i pravovremene prosudbe.

QP coaching je program s ciljem pružanja podrške Odgovornim osobama u svakodnevnim izoazovima, kao i razvoja potrebnih kompetencija. Za svakog sudionika program započinje gap analizom te se prilagođava individualnim potrebama i očekivanjima, kao i specifičnostima farmaceutske tvrtke iz koje sudionik dolazi, kao što su tehnološki oblici proizvoda, ciljna tržišta i sl.

Više podataka o ovom programu možete pronaći ovdje.

Arguo YouTube
Arguo LinkedIn
Arguo Facebook
Arguo Twitter