Novosti

Trenutna lokacija: Naslovnica » Novosti » Matrica planiranja internih audita

Matrica planiranja internih audita

Matrica planiranja internih audita

Novosti, Objavljeno: 02.02.2020.

 

Kako bi se izvukao maksimum od internih audita u GxP okruženju, trebalo bi audite planirati dinamički, što znači na temelju niza indikatora performansi GxP sustava i drugih "živih" elemenata.

Nije svaki proces jednako kritičan; za neko područje možda su potrebna dva ili čak tri interna audita tijekom godine dok je za neki drugi proces dovoljno provesti tek jedan audit svake dvije godine. Također, ono što trenutno nije kritično, možda će zbog lošijih performansi postati kritično i obrnuto. 

S obzirom da svaka, pa i manja farmaceutska kompaniija, ima velik broj različitih GxP i drugih poslovnih procesa te da postoji niz parametara koje bi trebalo uzeti u obzir, potrebno je sve te elemente ispravno i transparentno sagledati. Jedan od mogućih pristupa je korištenje matrice procesa i indikatora za planiranje internih audita.

Na temelju dugogodišnjeg GxP iskustva kreirali smo praktičnu matricu za planiranje internih audita koja se temelji na principima upravljanja rizicima. Matrica je fleksibilna te se može prilagođavati vlastitom okruženju i specifičnostima, a svrha je na jednostavan način doći do odgovora na pitanja kao što su: što i koliko bi trebalo auditirati tijekom godine, koliko bi trebao trajati jedna audit, koliko je potrebno auditora za pojedini audit i sl.

Matrica planiranja internih audita je dostupna u elektroničkom obliku.

 

Cijena..........................590,00 KN + PDV

Naručite na info@arguo.hr

 

Arguo YouTube
Arguo LinkedIn
Arguo Facebook
Arguo Twitter