QP coaching

Trenutna lokacija: Naslovnica » Edukacija » QP coaching

QP coaching

QP coaching

Odluka o puštanju serije lijeka u promet podrazumijeva niz stručnih, pravnih i etičkih aspekata, stoga je razina kompetencija Odogovorne osobe za puštanje lijeka od iznimne važnosti za svaku farmaceutsku kompaniju.

QP coaching potpuno je novi pristup individualnog razvoja i jačanja ključnih kompetencija kod QP-a s ciljem dodatnog osnaživanja i unapređivanja učinka. Program se temelji na kombinaciji coachinga, mentoringa i klasičnog stručnog traininga. 

U program se mogu uključiti i osobe koje će uskoro preuzeti poziciju QP-a kako bi se što bolje pripremile za taj zahtjevan posao kao i osobe na drugim pozicijama koje su direktno povezane s puštanjem lijeka u promet (npr. direktor kvalitete, član Uprave za kvalitetu, rukovoditelji u proizvodnji i sl.).

Program QP coaching čine sljedeći ključni koraci:

  • Analiza postojećeg stanja, potreba i očekivanja QP-a (prikuplja se kroz razgovor i uvidom u rutinske dnevne aktivnosti)
  • Analiza trenutnih kompetencija
  • Izrada gap analize
  • Priprema individualnog plana razvoja
  • Postavljanje programa i ciljeva
  • Realizacija programa kroz simulaciju i rješavanje stvarnih situacija, upućivanje na alternativna rješenja, poticanje pogleda iz različitih perspektiva, sukobljavanje stvarnih situacija s pitanjima regulative, etičkim pitanjima i aspektima očekivanja tržišta, modeliranje komunikacijskih vještina i vještina pregovaranja i sl.
  • Provjera realiziranih ciljeva te odluka o zatvaranju programa ili pokretanju novog ciklusa

QP Coaching progam izvodi se kroz niz modula koji se pripremaju i dogovaraju individualno za svaki program (pregled modula možete preuzeti na dnu ove stranice).

Plan realizacije, raspored te svi drugi provedbeni detalji dogovaraju se za svaki program zasebno, kako bi se maksimalno prilagodili Vašim radnim okolnostima i raspoloživom vremenu.

 

Uz QP coaching program tu je i QPsupport koncept osmišljen kao operativna podrška u pripremi i donošenju odluke o puštanju serije lijeka u promet.  

QP Coaching - moduli

QP Coaching - moduli
veličina datoteke: 0.29 MB

Arguo Facebook
Arguo Twitter
Arguo LinkedIn